Pappardelle s hříbky a kuřecím masem

Recepty, Těstoviny

Suroviny

1 balení chlazených těstovin pappardelle
1 hrneček nakrájených hříbků (můžou být z mrazáku)
1 kuřecí prso
1 smetana na vaření
1/2 cibule
sůl, pepř, drcený kmín
na ozdobu sýr Pecorino, petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpálenou pánev dáme nakrájenou cibulku, osmahneme do sklovata, potom přidáme na kostičky nakrájené kuřecí prso, orestujeme dozlatova, přidáme sůl, pepř. Jakmile je maso opečené, přidáme houby, promícháme a přidáme drcený kmín, restujeme cca 5 minut (pokud máme hříbky předvařené).

  2. Přidáme sladkou smetanu a necháme cca 5 minut redukovat, můžeme ještě trochu dosolit, případně dopepřit, omáčka by měla mít světle hnědou barvu a smetana se zredukuje cca na polovinu. Mezitím dáme vařit vodu na těstoviny, osolíme ji a chlazené těstoviny vaříme cca 5 minut. Uvařené těstoviny nakonec přidáme do omáčky, promícháme a vypneme sporák, ozdobíme strouhaným sýrem Pecorino a petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!