Pappardelle s hráškovo - mátovým pestem

Recepty, Těstoviny

Suroviny

pappardelle (používám značku Pasta Culinaria)
1 hrnek rozmraženého hrášku
hrst vlašských ořechů
olivový olej
1 stroužek česneku
hrst mátových lístků
1/2 hrnku strouhaného parmezánu
sůl
čerstvě mletý pepř (dle potřeby)

Postup přípravy receptu

  1. Do osolené vroucí vody vložíme těstoviny a necháme je vařit.

  2. Mezitím si připravíme pesto. Do mixéru nasypeme hrášek, ořechy, česnek, mátu, parmezán a začneme mixovat. Během mixování postupně přiléváme olivový olej. Vznikne nám hladké a jemné pesto. V případě potřeby ho dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.

  3. Pesto smícháme s uvařenými těstovinami a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!