Pantátova masová směs

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3/4 kg vepřové kýty
2 druhy domácí klobásky
15 dkg uzené krkovičky
2 polévkové lžíce koření Pantátův špek
olej
cibule
Solamyl
papriková pasta

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky a ty následně na nudličky. Maso osolíme a dáme do misky, ve které jej smícháme s dávkou koření Pantátův špek“ a necháme v chladu odležet asi hodinu.

  2. Mezitím si nakrájíme domácí klobásky na kolečka a uzenou krkovičku na nudličky.

  3. Do pánve Wok si dáme rozpálit trochu oleje a vložíme do něj nakrájenou a okořeněnou vepřovou kýtu. Opékáme velmi zprudka, aby se maso moc nevysušilo.

  4. Jakmile je maso hezky opečené, přidáme nakrájené klobásky, krkovičku a jednu celou cibuli na tenké nudličky. Společně opečeme a následně podlijeme vodou a necháme lehce podusit.

  5. Do masové směsi, přidáme 2 polévkové lžíce oranžové nepálivé paprikové pasty a ještě provaříme. Jakmile je směs hotová tak v trošce vody, rozmícháme malé množství Solamylu, vlijeme do masové směsi, čímž se nám směs zahustí.

  6. Již neprovařujeme a dochutíme solí, pepřem.

  7. Podáváme s bramborovou kaší, rýží, těstovinou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!