Masové kouličky z mletého masa a hlívy ústřičné

Recepty, Mleté maso

Suroviny

300 g mletého vepřového masa (z plece)
180 g hlívy ústřičné
strouhanka podle potřeby
1 vejce
sušená majoránka
3 stroužky česneku
1 cibule
celý kmín
pepř, sůl
olivový olej
tymián
petrželka
voda

Postup přípravy receptu

  1. Hlívu pokrájíme na proužky. Pokrájenou cibuli necháme zpěnit na olivovém oleji. Přidáme orestovat hlívu, přisypeme kmín, sůl, mletý pepř a dusíme doměkka.

  2. Podušenou hlívu necháme vychladnout a přimícháme k mletému masu. Přidáme vejce, petrželku, utřený česnek, sůl, pepř a sušenou majoránku. Dle potřeby přisypeme strouhanku.

  3. Mokrou rukou uděláme malé kouličky, které vložíme do pekáčku, posypeme kmínem, tymiánem, podlijeme vodou a pečeme v rozehřáté troubě dozlatova. Podáváme s kaší nebo se salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!