Čokoládová bábovka ze zakysané smetany

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g zakysané smetany
200 g čokolády na vaření
150 g cukru krupice
1 ks vanilkového cukru
100 g změklého másla
3 ks vajec
250 g polohrubé mouky
1 ks prášku do pečiva
tuk a mouka na vymazání formy
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme změklé máslo, zakysanou smetanu(pokojová teplota), mouku s práškem do pečiva a vše řádně promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a na kousky rozlámanou(nasekanou) čokoládu. Těsto nandáme do dobře vymazané a vysypané bábovkové formy. Pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu dozlatova. Před vyndáním vyzkoušíme špejlí, těsto se na ní nesmí lepit. Necháme trochu vychladnout a vyklopíme.

  2. Po vychladnutí pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!