Panna cotta - italský dezert

Recepty, Moučníky

Suroviny

Smetana:
500 ml 33% smetany
100 g cukru krupice
1 vanilkový lusk (vanilkový cukr)
2 plátky želatiny (dle typu)
Omáčka:
400 ml červeného vína
citronová šťáva
1 plátek želatiny (dle typu)
300 g malin

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme smetanu a polovinu cukru.

  2. Přidádme vanilkový cukr, popř. vanilkový lusk (rozřízneme na půl, vyškrábeme z něj obsah a celé to dáme do hrnce i s luskem).

  3. Za stálého míchání přivedeme k varu.

  4. Jakmile se bude smetana vařit, odstavíme jej z ohně, vyjmeme vanilkový lusk a do smetany vložíme želatinu. Trochu želatiny v práškové/plátkové necháme pro přidání do omáčky.

  5. Poté obsah rozdělíme do sklenic/misek a dáme vychladit.

  6. Malinová omáčka: Do hrnce nalijeme víno a za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme maliny s citronovou šťávou a druhou polovinu cukru, až vznikne omáčka. Vmícháme zbytek želatiny.

  7. Vychladlou omáčku nalijeme na každou porci ztuhlé smetany a dáme přes noc vychladnout do ledničky.

  8. Servírujeme za studena, ozdobit můžeme lístkem máty a trochou šlehačky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!