Vařený jehněčí krk v zelenině

Recepty, Jiné maso

Suroviny

700-800 g jehněčího krku
1-2 cibule
3 stroužky česneku
2 mrkve
asi 5 brambor
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Jehněčí krk nasekáme na plátky, omyjeme a vložíme do papiňáku. Osolíme, opepříme, přidáme hrubě krájenou cibuli a česnek, zalijeme vodou a dáme vařit.

  2. Po 45 minutách hrnec otevřeme, přidáme krájené brambory, mrkev a dovaříme doměkka.

  3. Porce krku podáváme na nahřátých talířích s částí zeleniny i trochou vývaru. Můžeme posypat sekanou petrželkou.

  4. Je to vlastně takový eintopf. Kdo nemá papiňák, může samozřejmě uvařit v normálním hrnci doměkka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!