Špaldové kapsy se šunkou a sýrem

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

Těsto:
2/3 hrnku vody
2 vejce
3 lžíce rozpuštěného sádla (nebo másla)
1 lžička soli
1 hrnek hladké mouky
2 hrnky špaldové mouky typ 1050 (z Lidlu)
1 lžička cukru
1/2 kostky droždí (20 g)
Náplň:
150 g čedaru
150 g goudy
150 g šunky
1 vejce na potření
sezamové semínko na posyp

Postup přípravy receptu

  1. Do nádoby pekárny vložíme suroviny na těsto v uvedeném pořadí a zapneme program na těsto. Po vykynutí těsto rozválíme na velký obdélník.

  2. Oba sýry nastrouháme nebo nakrájíme na malé kousky a sýry posypeme polovinu vyváleného těsta. Na sýry naklademe šunku.

  3. Pak volnou polovinu těsta přehneme přes náplň. Těsto nemusíme moc přimačkávat, když něco z náplně vypadne, vůbec to nevadí.

  4. Obdélník rozkrájíme buď na 8 nebo 12 dílků, podle toho, jak velké chceme kapsy mít. Dobře to jde kolečkem na pizzu.

  5. Rozkrájené čtverce těsta přeložíme na plech vyložený pečícím papírem. Každou kapsu potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem. Necháme ještě asi 15 minut vykynout na plechu.

  6. Pečeme při 200 °C asi 20 minut.

  7. Kapsy nejlépe chutnají ještě vlažné.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!