Pangacius s houbovou omáčkou, blanšírovaný salát

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

2 filety Pangacia
cibule
4 stroužky česneku
mořská sůl
omáčka Tamari
směs hub v octě (malá sklenička)
beztukový bujon Just (malá lžička)
šálek vody
2 lžičky sušené sojové mléko
Gustin
Salát:
1 cibule
1/2 kedlubny
2 mrkev
zavařená červená řepa (malý šálek a šťáva)
polentový knedlík

Postup přípravy receptu

  1. Pangacia omyjeme, pokapeme citronem,osolíme mořs.solí a pokapeme Tamari - necháme odležet. Na sezamovém oleji osmahneme do růžova cibulku a česnek, přidáme filetky. Podlejeme trochou vody, přidáme bujon a dusíme.

  2. Přidáme houby a pár lžic octa, ve kterém byly naložené-dusíme. Ke konci přidáme sušené sojové mléko zašlehané ve vodě, zavaříme a na zahuštění použijeme Gustin rozpuštěný v trošce vody.

  3. Na salát si dáme vařit vodu s trochou soli...v době varu přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky a blanšírujeme. Až změkne, vyjmeme ji a do stejné vody dáme blanšírovat kedlubnu na tenké nudličky, po změknutí zase vyndáme a do vřelé vody vhodíme mrkev na kolečka. Oblanšírovanou zeleninku smícháme s červenou řepou a její šťávou.

  4. Dáme vychladit. Vývar ze zeleniny nevylévejte - máte základ na polévku, nebo jím můžete podlévat masko.-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!