Meruňkové olé řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
1,5 hrnku polohrubé mouky
1 balíček kypřicího prášku do pečiva
3/4 hrnek cukru krupice
1 balíček vanilkového cukru
1/2 hrnku oleje
2 vejce
mléko dle potřeby
1 velký meruňkový kompot
meruňková marmeláda
2 vanilkové pudinky bez vaření (Olé od Dr. Oetkera)
4 lžíce moučkového cukru
600 ml mléka
2 ztužovače šlehačky
500 ml smetany ke šlehání
kakao

Postup přípravy receptu

  1. Bílky oddělíme od žloutků.

  2. Žloutky spojíme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme olej a promícháme.

  3. Mouku smíchanou s kypřícím práškem přidáme k vajíčkům a dle potřeby zředíme mlékem, aby nám vznikla tekutá konzistence.

  4. Bílky ušleháme a lehce vmícháme do těsta.

  5. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme ve vyhřáté troubě na 200° dozlatova.

  6. Necháme vychladnout.

  7. Meruňky scedíme a necháme okapat.

  8. Vychladlý korpus potřeme marmeládou.

  9. Náplň: do mléka zašleháváme ručním mixérem oba pudinky a cukr, než nám pudink zhoustne (návod je i na obalu).

  10. Krém nalijeme na korpus a posypeme na kousky nakrájenými meruňkami.

  11. Povrch potřeme ušlehanou šlehaškou se ztužovači.

  12. Povrch ještě posypeme kakaem.

  13. Necháme v lednici vychladit, nakrájíme na řezy a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!