Panenka marinovaná v balzamiku s brokolicí a žlutou mrkví

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

800 g vepřové panenky
2 balení mražené směsi brokolice a žluté mrkve Findus
4 lžíce balzamikového octa
3-4 lžíce tekutého medu
4 lžíce extra virgin olivového oleje
2 lžíce čerstvé bazalky nebo mražené bazalky
1 lžička dijonské hořčice
máslo
černý pepř
sůl
2 lžičky hoi sin omáčky

Postup přípravy receptu

  1. Maso odblaníme a rozdělíme na čtyři díly. Z balzamika, medu, oleje, bazalky a hořčice ušleháme marinádu. Panenku dobře osolíme a opepříme a naložíme do marinády, nejlépe do druhého dne.

  2. V pánvi rozehřejeme máslo a maso na něm asi 10 minut opékáme ze všech stran dohněda. Vyjmeme, zabalíme do alobalu a vložíme do rozpálené trouby. Ve výpeku rozpustíme ještě jednu lžíci másla, vsypeme mraženou zeleninu, osolíme a jakmile rozmrzne, přidáme hoi sin omáčku. Podusíme na skus, naservírujeme na talíře a navrch položíme šikmo rozkrojené maso, které mezitím v troubě došlo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!