Dvoubarevný kokosový moučník z podmáslí se švestkami

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
3 hrnky kukuřičné hladké mouky
½ hrnku cukru krupice
4 vejce
1 prášek do pečiva
¾ hrnku oleje
1,5 hrnku podmáslí
2 PL kakaa
½ hrnku kokosu
10 švestek
Žmolenka:
60 g másla
60 g cukru krupice
80 g polohrubé mouky

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s cukrem. Poté zašleháme podmáslí a olej. Mouku smícháme s kokosem, práškem do pečiva a smícháme s vaječnou směsí. Jednu polovinu těsta nalijeme na plech s pečícím papírem.

  2. Druhou polovinu těsta smícháme s kakaem a nalijeme způsoben cik cak na první část těsta na plechu. Do těsta vmáčkneme omyté švestky řezem nahoru. Pečeme v rozehřáté troubě cca 25 minut.

  3. Mezitím připravíme žmolenku z másla, cukru a mouky. Po 25 minutách posypeme předpečený moučník žmolenkou a pečeme ještě cca 10-15 minut. Necháme chladnout na mřížce..


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!