Kuřecí stehna s bambusovými výhonky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí stehna
330 g bambusových výhonků v nálevu (1 sklenička)
1 větší cibule
300 ml kuřecího vývaru
trochu drceného kmínu
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. V pánvi rozpálíme olej. Na něm mírně zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibulku.

  2. Přeneseme ji i s olejem do pekáče. Kuřecí maso osolíme, okmínujeme a přidáme je k cibuli.

  3. Podlijeme vývarem (nebo můžeme použít kostku masoxu a přidat vodu), přikryjeme alobalem a necháme při 180°C..

  4. Bambusové výhonky scedíme, jakmile je maso měkké, přidáme je do pekáče, odstraníme alobal a necháme na kuřátkách udělat křupavou kůžičku a smíchat chuť omáčky s výhonky, cca 10-15 minut. Podávala jsem s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!