Pane bianco

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

500 g chlebové mouky
200 ml vlažné vody
1/2 balíčku sušeného droždí
1 lžička cukru
1 lžíce olivového oleje
hrubozrnná mořská sůl
oregáno
bazalka
sušená rajčata
olivy apod.

Postup přípravy receptu

  1. Z droždí, cukru a vlažné vody připravíme kvásek. Jakmile je kvásek hotový, spojíme ho s moukou, osolíme, přidáme olivový olej, bylinky nebo sušená rajčata (olivy) a vodu. Vodu přidáváme podle konzistence těsta tak, aby těsto bylo vláčné, ne tuhé.

  2. Po vytvarování těsta do tvaru bochánku necháme těsto odpočinout na teplém místě cca 20 min. Bochánek pak vytvarujeme do požadovaného tvaru, potřeme olivovým olejem a posypeme hrubozrnnou solí.

  3. Pečeme v troubě na 195 °C cca 25 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!