Mini bábovky s čokoládou a marcipánem

Recepty, Moučníky

Suroviny

75 g hladké mouky
75 g polohrubé mouky
150 g moučkového cukru
150 g másla při pokojové teplotě
3 vajíčka pokojové teploty
40 g nahrubo nasekané čokolády
50 g marcipánové hmoty
40 g nahrubo nasekaných vlašských ořechů
1 lžička vanilkového cukru
půl lžičky citronové kůry
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli
máslo a plátky mandlí na vysypání formy
Na ozdobu:
zakysaný smetana
vanilkový cukr podle chuti
citronová šťáva
borůvky

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si 4 malé formičky na bábovky, nejlépe silikonové. Ty vytřeme máslem a vysypeme plátky mandlí. Troubu rozehřejte na 170°C.

  2. Do velké mísy prosejeme mouku a prášek do pečiva. Přidáme ořechy, čokoládu, na kousky rozebranou marcipánovou hmotu a promícháme. Vznikne suchá směs.

  3. Do jiné velké mísy dáme změklé máslo, moučkový cukr, vanilkový cukr, špetku soli a citronovou kůru. Směs vyšleháme na hladký krém.

  4. V poslední třetí míse vyšleháme vejce, dokud nezesvětlají a nenabydou na objemu.

  5. Do mísy, ve které máme máslo, postupně zašleháváme vajíčka a suchou směs. Opatrně vše mícháme, dokud se vše perfektně nespojí.

  6. Připravené těsto nandáváme malou lžičkou do formiček. Dáme do trouby a pečte 20 až 30 minut. Propečení kontrolujeme špejlí.

  7. Zakysanku smícháme s vanilkovým cukrem, citronovou šťávou a řádně promícháme. Bábovky podáváme s vanilkovým krémem a borůvkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!