Palačinky s jablky

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

150 g hladké mouky
250 ml mléka
1 lžíce rumu
2 vejce
4 lžíce moučkového cukru
špetka soli
2 nakyslá jablka
2 lžíce citronová šťáva
60 g másla
1 lžička skořice

Postup přípravy receptu

  1. Na těsto smíchejte v misce mouku, 1 lžičku cukru, mléko, rum, vejce a sůl a důkladně prošlehejte dohladka. Těstíčko nechte minimálně 30 minut odstát. Můžete připravit těsto podle vlastního receptu, mělo by být ale trošku hustší, aby se při obracení s jablky netrhalo.

  2. Mezitím důkladně omyjte jablka, vykrojte jádřince a nakrájejte na tenké plátky. Zakapejte citronovou šťávou a promíchejte se skořicí.

  3. Pánev nechte rozehřát a rozpusťte kousek másla.

  4. Vlijte těstíčko na palačinku, sundejte z přímého ohně nebo ploténky a dokud je těsto tekuté, poklaďte je plátky jablek.

  5. Usmažte z jedné strany, přitom vrchní stranu s jablky hustě pocukrujte.

  6. Poté palačinku opatrně obraťte a nechte opéci z druhé strany.

  7. Pomocí talířku překlopte z pánve, pánev vytřete papírovým ubrouskem (jablka pustí šťávu a opéká se karamel z cukru. Podávejte posypané moučkovým cukrem. Můžete přidat i lžíci zakysané smetany


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!