Palačinky s šimlovou náplní a teplé švestky se skořicí

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

Palačinky:
100 g hladké mouky
250 ml mléka
1 větší vejce
špetka prášku do pečiva
špetka soli
moučkový cukr na posypání
olej na smažení
Šimlová náplň:
150 g tvarohu
100 g mletého máku
200 ml mléka
1 lžička jemně strouhané citronové kůry
2-3 lžíce cukru
Švestky:
250 g vypeckovaných švestek
1 lžíce másla
2 lžíce přírodního cukru
mletá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Palačinky: z výše uvedených surovin připravíme hladké těstíčko a necháme chvilku odpočinout. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a postupně usmažíme tenké palačinky. Z uvedeného množství jich je cca šest.

  2. Mák zalijeme horkým mlékem, necháme odstát a zchladnout. Promícháme ho s tvarohem, cukrem a citronovou kůrou. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cukr a necháme mírně zkaramelizovat. Vložíme nakrájené švestky a necháme je chvíli podusit. Ochutíme skořicí.

  3. Palačinky naplníme nádivkou, svineme, pocukrujeme a podáváme s teplými švestkami. Přizdobíme např. lístky máty nebo citronovou verbenou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!