„Pajšl“ ze srdíček

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

3 vepřová srdíčka
bobkový list (3)
celý pepř (10)
nové koření (5)
masová bujonová kostka (1 – 2)
100 g slaniny
1 cibule
kořenová zelenina na kostičky
lžíce plnotučné hořčice
smetana 33%
2 - 3 lžíce hladké mouky
sůl
cukr
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Srdíčka očistíme, rozpůlíme a dáme na 3/4 hodinky vařit s kořením a bujonem do tlakového hrnce.

  2. Vyškvaříme slaninu na kostičky, orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku a přidáme kořenovou zeleninu. Zalijeme scezeným vývarem ze srdíček (množství od oka – ne vše), přidáme lžíci hořčice a necháme podusit doměkka. Mezitím si nakrájíme srdíčka na kostičky, přidáme k měkké zelenině.

  3. Ve smetaně si rozmícháme mouku a omáčku zahustíme.

  4. Dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou podle vlastní chuti. Podáváme s knedlíky nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!