„Pajšl“ ze srdíček
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 3 vepřová srdíčka
- bobkový list (3)
- celý pepř (10)
- nové koření (5)
- masová bujonová kostka (1 – 2)
- 100 g slaniny
- 1 cibule
- kořenová zelenina na kostičky
- lžíce plnotučné hořčice
- smetana 33%
- 2 - 3 lžíce hladké mouky
- sůl
- cukr
- citronová šťáva
Postup „Pajšl“ ze srdíček
Postup přípravy receptu
-
Srdíčka očistíme, rozpůlíme a dáme na 3/4 hodinky vařit s kořením a bujonem do tlakového hrnce.
Vyškvaříme slaninu na kostičky, orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku a přidáme kořenovou zeleninu. Zalijeme scezeným vývarem ze srdíček (množství od oka – ne vše), přidáme lžíci hořčice a necháme podusit doměkka. Mezitím si nakrájíme srdíčka na kostičky, přidáme k měkké zelenině.
Ve smetaně si rozmícháme mouku a omáčku zahustíme.
Dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou podle vlastní chuti. Podáváme s knedlíky nebo rýží.