Osvěžující roláda s tvarohem, lučinou a jahodami

Recepty, Moučníky

Suroviny

80 g cukru
100 g polohrubé mouky nebo hladké mouky
3 vejce
2 PL oleje
mandlové lupínky
Náplň:
250 g měkkého tvarohu
1 vanilkový cukr
1 smetana fix
2 PL Lučiny
1 PL cukru moučka
400 g čerstvých jahod

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme do mísy a vyšleháme s cukrem a olejem do husté pěny. Postupně přisypáváme mouku. Plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj rovnoměrně rozprostřeme. Pečeme jen dorůžova.

  2. Hned po upečení srolujeme i s pečícím papírem (nedáváme na utěrku - nikam). Necháme vychladnout. Stáhneme z papíru a naplníme lučinovou nádivkou, kterou ušleháme z tvarohu, lučiny, cukrů dohladka.

  3. Na náplň klademe jahody nebo jiné ovoce. Můžeme zdobit mandlovými lupínky, ale není nutné. Dáme do chladu a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!