Osvědčený velikonoční ořechový beránek

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 žloutky
12 dkg cukru krupice
1/2 dcl vody
1/2 dcl oleje
12,5 dkg hladké mouky
špetka kypřicího prášku
hrst mletých vlašských ořechů
sníh ze 2 bílků
Na zdobení:
3 bílky
21 dkg mletého cukru

Postup přípravy receptu

  1. žloutky vyšlehat s cukrem, zašlehat pomalu vodu a olej, vmíchat mouku s práškem a ořechy, nakonec zlehka vmíchat sníh.

  2. Péct nejprve 5 minut na 200 st., dopékat pomalu na 150 st., asi tak, jak pečete bábovku, podle typu trouby (vyzkoušet špejlí).

  3. Na ozdobení ušlehat nad parou sníh z cukru a bílků, sáčkem se zdobičkou udělat vychladlému beránkovi kudrlinky. Kdo si na to netroufá, může ještě teplého beránka potřít rozpuštěným máslem a vydatně ze všech stran pocukrovat. Očka a čumáček udělat třeba z rozinek.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!