Bezlepkové muffiny s jablky a oříšky

Recepty, Moučníky

Suroviny

20 g lískových oříšků
20 g másla
60 g oloupaného jablka
1 vejce
45 g krupicového cukru
1 polévková lžíce medu
200 ml mléka
220 g bezlepkové mouky na pečení
1 čajová lžička kakaa
1/2 čajové lžičky skořice
1/4 čajové lžičky jedlé sody

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Formičky na muffiny vyložte papírovými košíčky. Rozpusťte máslo.

  2. Lískové ořechy nasekejte nahrubo.

  3. Jablko nastrouhejte na jemném struhadle.

  4. Do mísy vyklepněte vejce, přidejte cukr a ručním šlehačem vyšlehejte do husté pěny.

  5. Přidejte lžíci medu, mléko a promíchejte.

  6. V míse smíchejte mouku, kakao, skořici a jedlou sodu. Sypkou směs přidejte k mléčné a lehce promíchejte. Přidejte rozpuštěné máslo a důkladně směs promíchejte.

  7. Směsí naplňte košíčky, asi 1 cm pod okraj. Posypte nasekanými ořechy. Vložte do trouby a pečte 40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!