Ostřejší zeleninové lečo

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

8 rajčat
3 bílé papriky
1 cibule
3 nožičky klobás
50 gramů špeku
harissa
sladká paprika
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Špek si nakrájíme na malé kostičky.

  2. Cibuli oloupeme a taky nakrájíme na jemno.

  3. Omytá rajčata a papriky zbavené stopky a jadérek nakrájíme na kostky.

  4. Klobásu taktéž, i když tady krájení může být trochu jemnější. U výběru klobás se osvědčuje použít dvě dobře vyuzené měkčí klobásy a jednu výrazně ostřejší (například selská nebo čabajka) které mohou být suché.

  5. Na pánvi rozpustíme nakrájený špek, přidáme cibulku a za občasného promíchání vaříme až do sklovata.

  6. Přidáme obě klobásy, krátce je opražíme, pokrm na chvíli odstavíme z ohně a vmícháme sladkou papriku a čerstvě nadrcený pepř. Po promíchání dáme zpět na oheň, přidáme papriky, zamícháme a po chvilce přidáme také rajčata.

  7. Po opětovném zamíchání přikryjeme hrnec pokličkou, stáhneme oheň o dvě třetiny a vaříme přibližně patnáct minut.

  8. Poté jídlo ochutnáme, přidáme lžičku až dvě harissy (podle naší tolerance), osolíme a dodusíme do měkka. Podáváme s pečivem a máslem podle gusta.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!