Smetanová pizza s brambory a slaninou

Recepty, Pizzy

Suroviny

Těsto:
170 g vody
3 lžíce olivového oleje
300 g hladké mouky
špetka cukru
rovná lžička soli
12 g čerstvého droždí
Na obložení:
několik lžic kysané smetany
syrové brambory
česnek
rozmarýn (kdo má rád)
olivový olej
sůl
mletý pepř
plátky slaniny
mozzarella

Postup přípravy receptu

  1. Ve vlažné vodě rozpustíme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme asi 30-40 minut kynout. Zlehka ho propracujeme a prsty do tenka vymačkáme (nebo válečkem vyválíme) na plech s pečícím papírem.

  2. Plát těsta potřeme osolenou zakysanou smetanou, rozmíchanou s rozetřeným stroužkem česneku a poklademe tenounkými plátky oloupaných brambor tak, aby se navzájem překrývaly. Brambory osolíme, opepříme, zakapeme olivovým olejem a posypeme lístky rozmarýnu.

  3. Než se rozehřeje trouba, pizza dokyne. Při 200°C pečeme asi 20-25 minut, pak pizzu řídce poklademe kousky plátků slaniny, natrhanou mozzarellou a asi 5-7 minut dopečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!