Ostré medailonky ze štikozubce kapského na pórku, zázvoru a bylinkách

Recepty, Ryby

Suroviny

600 gramů z mořské štiky (6 medailonků)
1 pórek
1 cibule
sůl
pepř
3 cm zázvoru
1 malá chilli paprička
petrželka
3 lžíce strouhaného sýra
1 lžíce polohrubé mouky
1 lžíce hořčice
2-3 lžíce oleje
1 lžíce mandlí
30 gramů másla
šťává z citronu

Postup přípravy receptu

  1. Medailonky si necháme rozmrazit, osušíme je, potřeme hořčicí a pokapeme citronem, posypeme kmínem, opepříme, přidáme pokrájený pórek a cibuli, nakrájenou chilli papričku, zázvor na kousky, 1 lžíci nasekané petrželky a vložíme vše na pekáček s olejem.

  2. Pečeme do měkka a nakonec vmícháme máslo, zaprášíme polohrubou moukou.

  3. Na závěr vmícháme strouhaný sýr a posypeme mandlemi. (Mandle se nemusí dávat, měla jsem doma zbytek na stole.)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!