Kremrole s borůvkovým krémem
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 280 g špaldové mouky
- špetka soli
- 250 g másla + na potření trubiček
- 2 žloutky
- 120 ml kefíru
- 1 vejce na potření
- Krém:
- 400 g žervé
- 200 ml smetany ke šlehání
- 4-5 lžic hustého borůvkového džemu
- moučkový cukr na posypání
Postup Kremrole s borůvkovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Mouku se solí vysypeme do mísy, přidáme povolené máslo, žloutky a kefír a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme odpočinout v lednici, nejlépe přes noc (pokud chceme pracovat s těstem hned, tak postačí 2 hodiny).
Kovové trubičky potřeme máslem. Těsto vyválíme na plát a rozkrájíme ho na široké proužky cca 2,5 - 3 cm. Namotáme je na kovové trubičky, tak aby se pruhy překrývaly.
Rozložíme je na plech s pečícím fólií nebo papírem, potřeme je vejcem a pečeme v troubě na 180°C. Poté je necháme zchladnout a sundáme.
Žervé vyšleháme se smetanou na hladký krém a vmícháme do něj džem. Hotový krém nastříkáme z obou stran do vychladlých korpusů.