Kremrole s borůvkovým krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
280 g špaldové mouky
špetka soli
250 g másla + na potření trubiček
2 žloutky
120 ml kefíru
1 vejce na potření
Krém:
400 g žervé
200 ml smetany ke šlehání
4-5 lžic hustého borůvkového džemu
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Mouku se solí vysypeme do mísy, přidáme povolené máslo, žloutky a kefír a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme odpočinout v lednici, nejlépe přes noc (pokud chceme pracovat s těstem hned, tak postačí 2 hodiny).

  2. Kovové trubičky potřeme máslem. Těsto vyválíme na plát a rozkrájíme ho na široké proužky cca 2,5 - 3 cm. Namotáme je na kovové trubičky, tak aby se pruhy překrývaly.

  3. Rozložíme je na plech s pečícím fólií nebo papírem, potřeme je vejcem a pečeme v troubě na 180°C. Poté je necháme zchladnout a sundáme.

  4. Žervé vyšleháme se smetanou na hladký krém a vmícháme do něj džem. Hotový krém nastříkáme z obou stran do vychladlých korpusů.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!