Mangoldový salát po maďarsku

Recepty, Saláty

Suroviny

asi 500 g řapíků mangoldu
200 g barevných paprik
olej podle chuti, šťáva z 1 citronu
1 PL strouhaného křenu
1 menší cibulka
špetka soli (podle chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Řapíky mangoldu povaříme krátce v osolené vodě, nakrájíme na nudličky (plátečky) a promícháme s očištěnými a drobně pokrájenými červenými a žlutými paprikami.

  2. Zalijeme dobře promíchanou zálivkou ze dvou lžic rostlinného oleje (olivový, slunečnicový), čerstvé šťávy z citronu, 1 lžíce strouhaného křenu a velice jemně posekané cibulky.

  3. Promícháme, necháme, necháme uležet v chladničce (čím déle, tím lépe).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!