Ostré Jánošíkovy kotlety

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

kotlety nejlépe s kostí
sklenička leča
lžíce tekutého chilli nebo kečupu
2 kusy oštěpku
kremžská hořčice
pepř
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Do kotlet nařízneme kapsu a přes fólii, nebo sáček je naklepeme.

  2. Pak osolíme, opepříme, vnitřky kotlet vymažeme kremžskou hořčicí, vložíme oštěpek a sepneme párátky, nebo jehlou.

  3. Takto upravené kotlety prudce opečeme na oleji z obou stran a vložíme je do pekáče s připraveným lečem. Pečeme při 190 stupních cca 30 minut.

  4. Upečené kotlety vyndáme na talíř a do výpeku z leča vmícháme jednu lžíci čili, nebo, kdo nemá rád ostré, může použít kečup. Podáváme s opečenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!