Ossobuco na víně a zelenině
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 500 g ossobuco (plátky hovězí kližky s morkovou kostí uprostřed)
- cibule
- mrkev
- menší celer
- 4 lžíce sekané petrželové natě
- 150-200 ml bílého vína
- asi 200 ml hovězího vývaru
- sůl
- mletý pepř
- hladká mouka
- olej
- plátek másla
Postup Ossobuco na víně a zelenině
Postup přípravy receptu
-
Otřeným plátkům ossobuco na několika místech nařízneme blánu, kterou mají po obvodu, aby se později nekroutily. Obalíme je v hladké mouce se solí a pepřem a na oleji z obou stran osmažíme dozlatova. Po obrácení masa k němu přidáme i krájenou cibuli a osmažíme ji spolu s ním.
Podlijeme vínem, provaříme, aby se odpařil alkohol. Přidáme i krájenou mrkev a celer, zalijeme vývarem a zakryté necháme asi 90 minut pomaličku dusit. Během té doby ochutnáme, dosolíme a můžeme podle potřeby přidat i trochu vývaru.
K měkkému masu přihodíme petrželku, na zjemnění kousek másla, můžeme přidat i trošku strouhané citronové kůry a ještě 5 minut provaříme. Podáváme s bramborovou kaší nebo mačkanými brambory.