Ořechové úly

Recepty, Cukroví

Suroviny

Na úly:
200 g mletých vlašských ořechů
200 g cukr moučka
1 bílek (já místo bílku dávám 2-3 lžíce rumu nebo někdy kyselou marmeládu)
Na kolečka pod úly:
150 g hladké mouky
100 g másla
50 g cukr moučka
(1 žloutek)
Na krém:
200 g másla
350 ml mléka
1 vanilkový pudink
cukr moučka
mandlové aróma
cukr moučka na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Kolečka: Ze všech surovin zpracujeme těsto, na pomoučněném vále vyválíme na sílu asi 3 mm, vykrajujeme kolečka velké podle otvoru který je na formičce na úly. Dáme na plech s pečícím papírem a v předehřáté troubě na 180°C upečeme.

  2. Úly: Z ořechů, cukru a bílku (rumu) vypracujeme těsto, děláme kuličky, které obalíme v cukru a vtlačíme do formičky na úly. Uprostřed uděláme otvor, plníme krémem a přilepíme k upečenému, vychladlému kolečku. Necháme vychladit.

  3. Krém: V mléce rozmícháme puding a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Vychladlý puding zašleháme do másla, podle chuti zašleháme cukr a aróma. Krém můžeme dát i svůj oblíbený.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!