Opilý lečoguláš s hořčicí

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

vepřová plec cca 1,2 kg
2 PL oleje nebo sádla
1 velká cibule
2 červené papriky
2 bílé papriky
2 masitá rajčata
2-3 stroužky česneku
feferonka (podle chuti)
drcený barevný pepř
mletá červená paprika sladká
sůl
3 PL hořčice (plnotučné nebo Dijonské)
200 ml bílého vína
voda

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na větší kostky, cibuli na kostičky, papriky na větší kousky, rajčata na čtvrtiny a česnek na plátky.

  2. Vložíme do nádoby PH, přidáme ostatní ingredience (kromě vody) a promícháme.

  3. Pokud chceme mít ve finále více šťávy, přidáme asi deci vývaru nebo vody, pomalý hrnec zapneme na II. stupeň a 3 hodinky si ho nemusíme všímat.

  4. Po uplynutí této doby obsah promícháme, popř. dochutíme a přendáme do trouby zapnuté na 200°C, kde ho asi 15 minut zasmahneme. Podáváme s knedlíkem nebo čerstvým pečivem a sklenkou dobrého moku


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!