Špagety s kuřecím masem a la lečo

Recepty, Omáčky

Suroviny

2 rajčata
1 menší červená paprika
2 menší cibule
olej
rajský protlak
1 vejce
cca 1/2 rovné lžičky soli (přisypávat postupně dle chuti)
špetka pepře
špetka pálivé papriky
špetka bazalky
špetka oregana
250 - 350 ml vody
cca 400 g kuřecího masa (záleží, jak kdo má rád hodně masa)
1 lžička kukuřičného škrobu
3 lžíce ostrého kečupu
nastrouhaný sýr (dala jsem Eidam)
špagety Panzani

Postup přípravy receptu

  1. Příprava omáčky: na oleji v pánvičce si zpěním na jemno nakrájenou 1 cibulku.

  2. Přidám kuřecí maso nakrájené na malé kousky, posolím, opepřím a lehce osmahnu.

  3. Nakrájím si na malé kousky 2 rajčata, jednu malou papriku a na půl kroužky druhou cibulku.

  4. Tak 2 minutky ještě osmahnu ve stejné pánvičce s kuřecím masem.

  5. Posypu směs kukuřičným škrobem (gustin), důkladně promíchám a pak přidám rajský protlak, pálivý kečup a zaliji částí vody.

  6. Nechám asi 15 minut dusit pod pokličkou v pánvičce.

  7. Příprava špaget a dohotovení omáčky: mezi tím, než se mi zelenina podusí, dám si vařit špagety v jiném hrnci a osolené vodě s lžící oleje.

  8. Po cca 15 minutách přidám ještě zbytek vody dle potřebné hustoty.

  9. Dále přidám bazalku, oregano a pálivou papriku.

  10. Chvíli povařím už bez pokličky.

  11. Nakonec zaliji rozšlehané vajíčko (důležité pořádně rozmíchat, aby nedělalo v omáčce kusy).

  12. Zcedím si špagety, přidám omáčku a ozdobím nastrouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!