Panenka v panence

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 větší vepřová panenka (větší)
6 čerstvých žampionů
1 polosuchá klobása
15 dkg anglické slaniny
2 vejce
1 cibule
sůl
pepř
čerstvá petrželka nebo kadeřávek

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájime nadrobno oloupané žampiony, klobásu a asi 10dkg anglické slaniny (zbytek necháme na později).

  2. Z vepřové panenky si z obou stran odkrojíme koncové špičky a panenku rozkrojíme podélně a rozklepeme na plát, který osolíme a opepříme z obou stran.

  3. Koncové špičky panenky rozdrtíme v robotu nebo umeleme, osolíme, opepříme.

  4. Na oleji zpěníme pokrájenou cibulku a rozdrcenou panenku na ní orestujeme, postupně přidáváme nakrájené žampiony, klobásu a slaninu.

  5. Vše společně orestujeme doměkka a směs necháme zchladnout.

  6. Poté ještě přimícháme vejce a čestvou nasekanou petrželku. Směs dobře promícháme a potřeme jí rozklepaný plát panenky a sepneme jehlami nebo svážeme do roládičky.

  7. Vložíme do pekáčku a ještě povrch poklademe zbytkem anglické slaniny, aby se nám panenka zvrchu nevysušila. Pečeme na 200°C cca 45-60minut. Příloha: doporučuji šťouchané brambory s orestovanou červenou cibulkou a hrstkou čerstvé petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!