Omeleta s ředkvičkami a medvědím česnekem s parmazánovým dipem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

2 vejce
2 lžíce smetany
sůl, pepř
6 ředkviček
hrst medvědího česneku
1 lžíce ghí nebo másla
Dip:
3 lžíce zakysané smetany
1 lžíce strouhaného parmazánu
sůl, pepř, sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Vejce dobře rozšleháme se smetanou, osolíme a opepříme.

  2. Česnek nakrájíme nožem nebo nastříháme nůžkami na tenké proužky, ředkvičky nakrájíme na tenké plátky a asi dvě ředkvičky si odložíme stranou.

  3. Na pánvi rozpustíme ghí nebo máslo, rozložíme plátky ředkviček a zasypeme medvědím česnekem. Necháme krátce zavadnout a pak zalijeme připravenými vejci a lehce vše promícháme.

  4. Omeletu necháme chvilku tuhnout, pak ji hned překlopíme na polovinu a vyndáme z pánve ještě ve chvíli, kdy je uvnitř vláčná.

  5. Dip: zakysanou smetanu smícháme s parmazánem, přidáme špetku soli a špetku pepře, trochu sladké papriky a dobře promícháme.

  6. Omeletu ozdobíme odloženými ředkvičkovými plátky a servírujeme s připraveným dipem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!