Bůčková roláda - plněná

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

700 g vykostěného bůčku bez kostí a kůže
míchaná vejce podle chuti
náplň dle chuti
sůl a koření
řeznická síťka (nemusí být, ale je výhodná)
provázek
alobal

Postup přípravy receptu

  1. Z bůčku uděláme plát, který naklepeme tak, aby v něm nebyly díry, posolíme, okořeníme dle chuti, rozestřeme míchaná vejce, vložíme náplň a smotáme.

  2. Já s úspěchem používám řeznickou síťku a přípravek na vložení rolády. Jinak jde roláda svázat provázkem.

  3. Roládu dáme na plech, posypem celým kmínem, přikryjeme alobalem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 1 a 1/2 hodiny přikryté a 1/2 hodiny odkryté dozlatova.

  4. Roláda je šťavnatá s výbornou náplní a dá se jíst i za studena


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!