Omáčka na gnocchi se žampiony, bazalkou a červeným vínem

Recepty, Omáčky

Suroviny

Gnocchi
olivový olej
1 střední cibule
3-4 stroužky česneku
cca 8 žampionů
několik plátků šunky (nemusí být)
2-3 dcl červeného vína
sůl
pepř
bazalka
tymián

Postup přípravy receptu

  1. Na olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Postupně přidáme na plátky nakrájený česnek, žampiony a šunku. Podusíme, podle potřeby podlijeme vodou. Dochutíme solí, bazalkou, tymiánem, a jen zlehka pepřem. Na závěr podlijeme červeným vínem.

  2. Gnocchi (já měla koupené) uvaříme podle návodu, necháme okapat a na talíři polijeme omáčkou. Vegetariáni nemusí dávat šunku, jídlo je výborné i bez ní. Červeného vína kdo má jak rád, dá se jím podlévat místo vody, podle toho, jak moc chcete mít silnou chuť vína v omáčce, já dala jen na poslední podlití. Víno pokrm podstatně zabarví, tak se nelekejte, že bude tmavý:-) Pepře jen maličko, aby omáčka nebyla moc pálivá. Bazalky a tymiánu taky není třeba moc, žampiony a česnek dodají jídlo dostatek chuti. Chutná letní večeře, alternativa k těstovinám. Dá se k tomu podávat červené víno, zvýrazní to chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!