Kuře pečené se španělákovou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře
200 g uzeného masa
2 kyselé okurky
2 vajíčka uvařená natvrdo
1 cibule
1 stroužek česneku
špetka kmínu
špetka muškátového květu
1/2 lžičky pepře
1 lžička sladké papriky
1 lžička majoránky
máslo
200 ml vývaru
250 ml smetany ke šlehání
2 lžíce hladké mouky
střik octa
kostka cukru
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Uzené, cibulku, kyselé okurky a vajíčka natvrdo nakrájíme na velmi malé kousky.

  2. Osolíme, opepříme a ochutíme špetkou muškátového květu a drceného kmínu.

  3. Směs nasypeme do zapékací misky, kterou jsme vymazali máslem.

  4. Na ni položíme rozporcované kuře, které jsme osolili a posypali mletou sladkou paprikou, rozemnutou majoránkou a pepřem.

  5. Podlijeme vývarem a na každý díl kuřete položíme plátek másla.

  6. Za pravidelného podlévání pečeme asi hodinu.

  7. Upečené kousky kuřete vyjmeme a udržujeme v teple.

  8. Směs z pekáčku přendáme do kastrůlku, vysmahneme na tuk, zasypeme hladkou moukou a prosmahneme.

  9. Zalijeme vývarem a prováříme asi 20 minut.

  10. Zastříkneme octem, doladíme kostkou cukru a zalijeme šlehačkou.

  11. Dochutíme solí a pepřem, je-li potřeba.

  12. Podáváme s knedlíkem, rýží či těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!