Olomoucký burger

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Množství dle počtu strávníků:
olomoucké tvarůžky (syrečky)
hladká mouka na obalení
rozšlehané vejce na obalení
strouhanka na obalení
olej na smažení
houskové bulky, kaiserky, minibagetky...
lahůdková cibulka nebo cibule
ledový salát (nebo jiný)
kečup dle chuti - není nutný
tatarská omáčka nebo majonéza, spaky, dipy...
a další zelenina dle chuti - rajče, paprika...

Postup přípravy receptu

  1. Tvarůžky obalíme klasicky v trojobalu, klidně i dvakrát (stačí po obvodě), aby při smažení nevytékaly. Smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.

  2. Pečivo rozkrojíme a vložíme do něj salát, zeleninu, osmažené tvarůžky, cibuli, přeliv podle chuti a zaklopíme. Pečivo (řezné plochy) můžeme před plněním nahřát nasucho na pánvi.

  3. Zpevnit burgery můžeme delším párátkem nebo špejlí. Podáváme ihned.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!