Zeleninovo- rýžová polévka v drůbežím vývaru

Recepty, Polévky

Suroviny

kus kuřete
1 cibule
3 stroužky česneku
mrkev
celer
petržel
květák
fazolky
pár růžiček kapusty
hrášek
2 hrsti hub (zmražené nebo sušené)
bazalka
koriandr
1 kostka drůbežího vývaru
sůl
pepř
rýže
olej na orestování
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme trochu oleje a na něm orestujeme drobně nakrájenou cibuli s česnekem, pak si připravíme veškerou zeleninu a nakrájíme jí na menší kousky a taky jí přidáme a orestujeme.

  2. Zalijeme drůbežím vývarem, dáme zbytky z kuřete, bazalku, koriandr, pepř a malinko soli-drůbeží vývar je slaný!

  3. Když se všechno do měkka uvaří, vyndáme zbytky kuřete, je-li na nich maso, tak ho obereme do polévky.

  4. Mezi tím si uvaříme rýži a dáme jí do polévky tolik, aby nám polévku zhustila, nebo použijeme zbylou přílohovou, převaříme a ozdobíme pažitkou, nebo petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!