Olomoucké harule

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

850 g syrových brambor
150 g uleželých Olomouckých tvarůžků
2 vejce
6 českých stroužků česneku
pepř
sůl
velká hrst majoránky
1 dcl světlého piva
sádlo
sklenka polohrubé mouky (2 dcl)
drcený kmín
chilli (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nastrouháme na struhadle-půlku na jemném a půlku na hrubém, dáme do síta a necháme vykapat přebytečnou tekutinu.

  2. Potom vložíme do mísy,přidáme nastrouhané nebo rozmačkané tvarůžky, 2 vajíčka,sůl, pepř, kmín, majoránku, protlačený česnek, pivo a zahustíme moukou. Můžeme přidat chilli.

  3. Na pánvi rozehřejeme sádlo a tvoříme placičky, které osmažíme po obou stranách do zlatova. Podáváme s kysaným zelím, feferonkou a zapíjíme vychlazeným pivem:-)) Mňam....


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!