Krkovička s houbami na divoko

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky vepřové krkovice
1 velká nakrájená cibule
olej
sůl
pepř
cca 300 g mrazené plátky lesních hub
2 bobkové listy
1 kulička jalovce
3 kuličky nového koření
1/2 lžičky koření divočina
2-3 polévkové lžíce hladké mouky
vývar či masox

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji opečeme osolené, opepřené a směsí divočina posypané plátky krkovice (neklepat). Poté je vyndáme a osmahneme v tomtéž oleji do červena cibulku. Když je cibulka hotová, vložíme na ní maso, houby, veškeré koření a zalijeme vývarem či vodou do výšky plátků.

  2. Dusíme doměkka.

  3. Poté plátky vyndáme a šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody (možno použít jíšku). Necháme provařit asi 15 minut. Pak vložíme maso a necháme prohřát. Podáváme s bramborovým knedlíkem, rýží či těstovinou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!