Obrácený koláč s mišpulemi

Recepty, Moučníky

Suroviny

125 g másla
200 g cukru
3 vejce
200 g hladké mouky
1 lžička kypřícího prášku do pečiva
mišpule
1 dl broskvové marmelády
mouka
máslo na vymazání formy

Postup přípravy receptu

  1. Vyšleháme změklé máslo s cukrem. Přidáme vejce, jedno po druhém, nedáváme najednou. Vyšleháme do krémové konzistence. Přisypeme prosátou mouku společně s kypřícím práškem a jemně smícháme. Vymažeme a vysypeme formu a dáme jí na pět minut do mrazáku.

  2. Oloupeme a přepůlíme mišpule, odstraníme pecku a poklademe je na dno formy, na ně rozprostřme těsto. Dáme péct do předehřáté trouby na 180°C na 30-40 minut, necháme odpočinout 5 minut a vyklopíme z formy.

  3. Marmeládu zahřejeme a propasírujeme přes síto a štětcem natřeme povrch koláče.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!