Hovězí loirských lodníků

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

800 g hovězích bifteků (nebo zadního)
1,5 kg cibule
80 g másla
sůl
pepř
5 kyselých okurek
100 ml vody
ocet (balsamico)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a vrstvu jí položíme do silného litinového hrnce. Na cibuli rozložíme silnější plátky osoleného a opepřeného masa.

  2. Tato dvě vrstvy ještě zopakujeme - na maso přijde opět cibule, na ni další maso a končíme cibulí. Zalijeme vodou, přidáme větší polovinu másla, hrnec zakryjeme a dáme na vařič pomalu dusit - aspoň 3 hodiny.

  3. Pak ochutíme balsamicovým octem, přidáme ještě zbytek másla a na kostičky nakrájené okurky. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!