Obložený sendvič - italská muffuletta

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

(Bílý toustový chléb - kvas:)
120 ml tepla voda
130 g hladka mouka
1 CL sušené droždí
Těsto:
230 ml tepla voda
1 kL sušené droždí
420 g hladka mouka
1,5 kL sůl
Na obložení:
300 g italské uzeniny měkké
200 g různe italské sýry:
mozzarella
gouda
300 ml naložených oliv

Postup přípravy receptu

  1. Najprv si urobime kvas. Zmiesame teplu vodu s lyzickou suseneho drozdia a nakyprenou mukou. Vznikne nam riedke cesto. Nechame ho nakysnut na teplom mieste tak, aby zdvojnasobil svoj objem.

  2. Po nakysnuti dame do misy muku, lyzicku suseneho drozdia a vykysnuty kvasok.

  3. Vymiesame hladke cesto a nechame ho kysnut v uzatvorenej nadobe....moje kyslo hodinu.

  4. Na plech dame papier na pecenie a poprasime ho mukou na mieste kde polozim bochnik cesta.

  5. Vykysnute cesto posypem solou a prepracujeme ho. Polozime na plech a vytvarujeme bochnik. Cesto nie je huste, takze bochnik nebude vysoky. Prikryjeme ho cistou utierkou a nechame este 30 minut kysnut.

  6. Rozohrejeme ruru na 220 stupnov.

  7. Po 30 minutach dame utierku dolu a dame chlieb piect na 25 az 30 minut. Ja som urobila chybu, pretoze som ten bochnik pred vlozenim do rury chcela trochu upravit a porusila som tak jeho povrch a po upeceni mi ostal vraskavy.

  8. Ked chlieb po upeceni vychladne, prerezeme ho a vydlabeme cast striedky.

  9. Olivovy salat nechame na sitku odkvapkat, ale olejovy nalev zachytime.

  10. Obidve polovice chleba dobre potrieme zachytenym olejom.

  11. Zacneme plnit tak, aby na spodku a na vrchu bola vrstva odkvapkaneho olivoveho salatu.

  12. Oblozeny sedvic vlozime do chladnicky, polozime na jeho vrch dosticku a poriadne zatazime.

  13. Naplneny chlieb by sa mal rozkrojit na 4 casti do trojuholnikov Mne sa trojuholnik zle transportuje, tak som ich potom este rozkrajala na obdlzniky V obdlznikovej forme moze sendvic posluzit ako skvele pohostenie na party.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!