Obložená bramborová omeleta

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

2 střední brambory
3 vejce
kousek pórku bílá část
sůl
pepř
mletý kmín
olej
---
1 lžíce kečupu
1-2 lžíce zakysané smetany
sůl
špetka oregana
Na obložení:
šunka
mozzarella
rajčata
strouhaný sýr

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nastrouháme na hrubším struhadle a vymačkáme z nich vodu. Přidáme vejce, pórek nakrájený na drobno, sůl a kmín s pepřem. Vše promícháme.

  2. Na pánev kápneme trošku oleje a lijeme bramborovou směs. Já jsem udělala 2 tenčí, ale může být jedna hrubší (bude se déle propékat). Smažíme pomalu z jedné strany, přikryté pokličkou.

  3. Mezitím smícháme smetanu s kečupem, špetkou soli a oreganem. Po usmažení z jedné strany omeletu otočíme a potřeme smetanou.

  4. Nahoru dáme nakrájenou šunku, mozzarellu, rajčátka a strouhaný sýr. Pánev přikryjeme a opět smažíme pozvolna, aby se sýry stačily prohřát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!