Hlávkový salát s tofu

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 hlávkový salát
1 vejce
1/2 uzeného tofu
1 lžíce oleje
sekané vlašské ořechy
Zálivka:
1 lžíce oleje
1 lžíce vody
1 lžíce octa
1 lžička pískového cukru
na špičku lžičky soli
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve nakrájíme tofu na malé kostičky a na lžíci oleje opečeme do zlatova. Opečené tofu dáme z pánve do mističky a do pánve rozklepneme vejce, vidličkou roztáhneme po pánvičce. Opečeme tenkou placičku, kterou necháme vychladnout a nakrájíme na malé kostičky.

  2. Salát opereme, odstředíme, nebo necháme vykapat do sucha. Do mísy dáme olej, vodu, cukr, sůl, pepř a rozšleháme, až se cukr se solí rozpustí. Natrháme do mísy salát a opatrně promícháme. Přidáme nasekané ořechy, studené tofu, vejce a jemně promícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!