Nutrie (králík) pečená v marinádě

Recepty, Jiné maso

Suroviny

Naporcovaná nutrie (králík)
sůl
Marináda:
200 ml vody
100 ml oleje
lžička pepře
lžička soli
lžička mleté papriky
2 lžíce kečupu
2 lžíce plnotučné hořčice
4 stroužky česneku
2 větší cibule

Postup přípravy receptu

  1. Cibule a česnek pokrájíme a smícháme s ostatními surovinami na marinádu, do které naložíme naporcované, osolené maso.

  2. Uložíme i s pekáčkem přes noc do lednice.

  3. Naložené maso dáme zakryté péct i s marinádou, po 30-40 minutách odkryjeme a dopečeme. (Zakryté jsme pekli na 210°C, dopékali při 170-180°C - každá trouba ale peče jinak, dejte pozor na vysušení.)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!