Vývar z králíka a nutrie se strouhánkem

Recepty, Polévky

Suroviny

1 hlava z nutrie
2 králičí hlava
1 ocásek z nutrie
6 kuliček nového koření
6 kuliček pepře
1 cibule
čtvrtka celeru
1 petržel
1 mrkev
sůl
Podravka
1,5 l vody
Strouhánek:
150 g hrubé mouky
1 vejce
sůl
kapka oleje

Postup přípravy receptu

  1. Hlavy omyjeme a dáme do vysokého hrnce a zalieme vodou,přidáme koření a sůl.

  2. Po 5-ti minutách přidáme i zeleninu v celku.

  3. Necháme vařit asi tak hodinu a půl a průběžně sbíráme pěnu z polévky (jinak by byl vývar zakalený) až je maso uvařené,tak vývar scedíme a maso do něj obereme.

  4. Zeleninu nakrájíme a přidáme do polévky.

  5. Strouhánek uděláme tak,že do mouky si rozklepneme vajíčko,osolíme a přidáme trošku oleje na zjemnění. Vypracujeme tuhé těsto aby se dalo strouhat.

  6. Necháme chvíli proschnout aby šlo stouhání lépe a pak přidáme do polévky.

  7. Zbytek strouhánku si usušíme a schováme na další polévku:)

  8. Pak už jen chvíli hotovou polévku povaříme až strouhánek změkne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!