Nudle s ořechovo-mandlovou omáčkou

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

hrst vlašských ořechů
cca 150 g mletých mandlí
máslo
med
300 ml ovesného mléka
těstoviny

Postup přípravy receptu

  1. Ořechy nasekáme nahrubo a opražíme je na másle. Neustále mícháme, aby se nepřipálily.

  2. Když začnou hnědnout, přidáme lžíci medu, promícháme a ještě cca 1 minutu pražíme.

  3. Odstavíme ze sporáku a necháme zchladnout.

  4. Vychladlé ořechy pomeleme. Jde to ztuha, při chladnutí se přilepí k pánvičce. Vznikne z toho tuhá pasta.

  5. Do kastrůlku dáme ovesné mléko a přivedeme k varu. Vsypeme pomleté ořechy a pořádně promícháme.

  6. Podle potřeby přidáme mleté mandle na zahuštění, aby se vytvořila omáčka. V případě potřeby (pokud nejde omáčku rozmíchat dohladka), můžeme rozmixovat ponorným mixerem do hladké konzistence.

  7. Na závěr můžeme dosladit medem podle chuti.

  8. Těstoviny uvaříme podle návodu a na talíři je přelijeme omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!