Nové brambory pečené s hlívou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

400 g hlívy
1 lžíce oleje
1 utřený česnek
1 lžička koření na grilovanou zeleninu
1 lžíce jemně nasekaného libečku
500 g nových brambor
1-2 lžíce oleje
mletý kmín
špetka mleté papriky
sůl
snítka rozmarýnu nebo tymiánu

Postup přípravy receptu

  1. Hlívu očistíme a nakrájíme na pruhy, tvrdé konce odkrojíme (necháme do polévky). Olej smícháme s kořením, libečkem a česnekem a hlívu v tom necháme chvíli marinovat.

  2. Omyjeme brambory - malé necháme vcelku, větší nakrájíme na měsíčky. Smícháme s olejem, kmínem, nasekaným rozmarýnem a paprikou.

  3. Připravíme plech s pečicím papírem. Nasypeme brambory a dáme do trouby na 10 minut při teplotě 190-200 st.

  4. Po cca 10 minutách brambory shrneme na polovinu plechu a na druhou půlku dáme hlívu. Společně pečeme do zlaté barvy a do křupava, asi 20-25 minut. Podle potřeby obrátíme.

  5. Podáváme se zeleninou nebo nějakým dobrým dipem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!