Mafé - hovězí ragú dušené v arašídové omáčce - Senegálský guláš

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

500 g hovězího masa
3-4 lžíce arašídového másla
1 cibule
2 stroužky česneku
2 čerstvá rajčata
2 lžíce rajčatového protlaku
3 mrkve
2 velké brambory
1 lilek
1 pálivá paprika
12 - 15 ml arašídového oleje
vavřín
1,5 l vody
sůl
pepř
1 masox

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájejte na kousky. Opečte je v arašídovém oleji. Můžete použít i klasický rostlinný olej, ale arašídový olej má svou specifickou vůni. A již při opékání masa dostáváte chuť na buráky.

  2. Přidejte nakrájenou cibuli a duste s masem dozlatova. Vložte na kostičky nakrájená rajčata. Přidejte rajčatový protlak a povařte (pokud je protlak příliš kyselý, doslaďte cukrem).

  3. Přilijte arašídové máslo rozředěné s trochou vývaru. Důkladně směs rozmíchejte, aby se vám netvořily hrudky. Zbývající zeleninu nakrájejte přidejte i s bobkovým listem do omáčky. Duste asi 50 minut. Podávejte s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!