Mafé - hovězí ragú dušené v arašídové omáčce - Senegálský guláš
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 500 g hovězího masa
- 3-4 lžíce arašídového másla
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 čerstvá rajčata
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 3 mrkve
- 2 velké brambory
- 1 lilek
- 1 pálivá paprika
- 12 - 15 ml arašídového oleje
- vavřín
- 1,5 l vody
- sůl
- pepř
- 1 masox
Postup Mafé - hovězí ragú dušené v arašídové omáčce - Senegálský guláš
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájejte na kousky. Opečte je v arašídovém oleji. Můžete použít i klasický rostlinný olej, ale arašídový olej má svou specifickou vůni. A již při opékání masa dostáváte chuť na buráky.
Přidejte nakrájenou cibuli a duste s masem dozlatova. Vložte na kostičky nakrájená rajčata. Přidejte rajčatový protlak a povařte (pokud je protlak příliš kyselý, doslaďte cukrem).
Přilijte arašídové máslo rozředěné s trochou vývaru. Důkladně směs rozmíchejte, aby se vám netvořily hrudky. Zbývající zeleninu nakrájejte přidejte i s bobkovým listem do omáčky. Duste asi 50 minut. Podávejte s rýží.